Enerim ja Göteborg Energi allekirjoittivat sopimuksen EnerimCIS-asiakastietojärjestelmän toimituksesta

Ruotsalainen kaupunkienergiayhtiö Göteborg Energi on valinnut julkisessa kilpailutuksessa Enerim Oy:n ensi vuonna toimitettavan asiakastietojärjestelmän toimittajakseen. Asiakastietojärjestelmän päivitys on osa Göteborg Energin pitkäjänteistä digistrategiaa ja vahvistaa yrityksen kilpailukykyä toimintoja tehostamalla. Kilpailutettuun kokonaisuuteen kuuluvat sekä asiakastietojärjestelmä että CRM, joista jälkimmäisen toimittaa Enerimin yhteistyökumppani Infosys. Sopimuksen kesto on vähintään viisi vuotta ja optioineen kymmenen vuotta. Järjestelmän käyttöönoton on määrä tapahtua vuoden 2023 lopussa.

Energia-alalle järjestelmiä ja palveluita tuottava Enerim on energiayhtiöiden asiakastietojärjestelmien markkinajohtaja Suomessa. Göteborg Energin kanssa tehty sopimus on Enerimin kansainväliselle kasvulle merkittävä askel.

“Yhteistyö Göteborg Energin kanssa vahvistaa asemaamme Pohjoismaisena toimijana, kun energiamurros ja digitalisaatio vauhdittavat ohjelmisto- ja ICT-ratkaisujen kysyntää. Vahva energia-alan asiantuntijuutemme ja kokemuksemme tekevät meistä hyvin kilpailukykyisen toimijan ja tukevat kasvuamme Pohjoismaissa”, kertoo Enerimin toimitusjohtaja Mikko Moilanen.

”Olemme iloisia, että Göteborg Energi valitsi Enerimin pitkäaikaiseksi järjestelmä- ja palvelukumppanikseen. Asiakasyhteistyö on aina kirittänyt toimintaamme ja Göteborg Energin kanssa solmittu sopimus tukee loistavasti tätä toimintamallia laajentamalla asiakaspohjaamme kansainvälisesti”, kertoo Enerimin kaupallinen johtaja Sami Oksanen. 

Enerimin kehittämä EnerimCIS-järjestelmä on ohjelmistopalvelu, joka on suunniteltu erityisesti energiayhtiöiden asiakastietojen käsittelyyn ja laskutuksen hallintaan. EnerimCIS-järjestelmän korkea automaatiotaso tehostaa energiayhtiöiden prosesseja, jolloin yhtiöissä voidaan keskittyä loppuasiakkaiden palvelemiseen. Lisääntyvä data tarjoaa myös runsaasti uusia mahdollisuuksia palveluiden kehittämiseen.